Україна
15 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: Україна стала членом Радбезу ООН, Нідерланди відклали ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС, лідер терористів "ДНР" визнав, що "республіка" програла Україні.
news-image

Україна стала членом Радбезу ООН.

Голосування з цього приводу відбулося на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку о 17:00 годині за Києвом.

Делегати з 193 країн затвердили п'ять держав, які вже визначили регіональні групи. Згідно з голосуванням, делегація України стала непостійним членом Ради Безпеки ООН.  Вже з першого січня наступного року представники нашої держави засідатимуть у склади Радбезу. Термін повноважень непостійного члена ООН - два роки.

Нідерланди відклали ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Ратифікація Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС припинена через проведення з цього питання загального референдуму, який має рекомендаційний характер.

Згідно з законом Нідерландів, за результатами референдуму остаточне рішення про ратифікацію має ухвалити парламент. Не дивлячись на те, що угода про асоціацію була ратифікована обома палатами, через референдум підписання документу було відкладено. 


Лідер терористів "ДНР" визнав, що "республіка" програла Україні.

До бойовиків "ДНР" дійшло, що входження до складу Росії неможливо, а "республіки" без України не буде.

Про це заявив один з ватажків терористів, голова батальйону "Восток", Олександр Ходаковський. За його словами, після початку відводу озброєнь калібром менше 100 міліметрів від лінії фронту на Донбасі і переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі, проросійські бойовики почали розуміти, що їм доведеться йти з України. Однак Росія теж не поспішати взяти на себе відповідальність за території, окуповані терористами.

Порошенко планує зробити англійську другою робочою мовою в Україні.

Президент України вважає за доцільне введення другої робочої мови поряд з українською.

Про це Петро Порошенко розповів під час урочистого вечора «Києво-Могилянська академія в історії України. Вчора. Сьогодні. Завтра», що пройшов на честь її 400-річчя.

У Черкасах в повітрі виявили отруйні речовини.

Через задимлення в повітрі перевищені допустимі концентрації оксиду вуглецю.

Черкаси накрило отруйним димом. Про це повідомляє Черкаська обласна державна адміністрація. Держсанепідслужба підтвердила, що допустимі концентрації оксиду вуглецю у повітрі були перевищені. Однак у службі запевнили, що не виявили в Черкасах сірчистого ангідриду і діоксиду азоту.