Події
16 жовтня 2015
СБУ почала процедуру заочного засудження бойовиків по трагедії 2 травня в Одесі
Відомство викликало підозрюваних 20 жовтня для вручення повісток.
news-image

Як повідомляє «Єдність», служба безпеки України почала процедуру заочного засудження двох підозрюваних в організації заворушень 2 травня 2014 в Одесі.

Відомство за допомогою розміщення повісток у виданні "Урядовий кур'єр" викликало їх для вручення підозр в зазіханні на територіальну цілісність України.

Так, громадянин Росії Олексій Фоминов, командир загону "Одеса" при "ЛНР" та українець Станіслав Культу, бойовик загону "Спарти", викликані 20 жовтня на 10:00 до слідчого відділу УСБУ в Одеській області для вручення письмового повідомлення про підозру, допиту як підозрюваних і надання доступу до матеріалів досудового розслідування.

Зловмисників підозрюють у спробі вчинення дій, які передбачені частиною другою статті 110 Кримінального кодексу України - "Умисні дії, вчинені з метою зміни меж, території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій вчинені особою, яка є представником влади, або повторно , або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі".

Згідно з законом, публікація повісток необхідна для початку процедури заочного засудження бойовиків.

Нагадаємо, Одеський апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення першої інстанції, відповідно до якого журналісти можуть отримати копії висновків судово-медичних експертів у справі про трагедію 2 травня 2014 в Одесі.

Читайте також: Одеського депутата, який кидався на поліцейських, суд визнав винним