Події
16 жовтня 2015
Наливайченко стверджує, що докази російського сліду в розстрілі Майдану загубили у канцелярії ГПУ
Екс-голова СБУ відповів Шокіну стосовно доказів участі РФ у розстрілах на Майдані.
news-image

Як повідомляє «Єдність», за словами екс-голови СБУ він передавав документи особисто президенту Петру Порошенку, а також надіслав їх до канцелярії ГПУ.

Валентин Наливайченко заявив, що документи, які підтверджують залученість Росії до розстрілів на Майдані у лютому 2014 року існують та знаходяться в Адміністрації президента і Генпрокуратурі.

Я можу сказати і генеральному прокурору, і головне - журналістам і українцям, де знаходяться ці матеріали, щоб швидше Генеральна прокуратура їх знайшла і долучила до справи. Ці матеріали знаходяться на вулиці Банковій в Адміністрації президента України. Оригінали, я президенту особисто доповідав", - сказав Наливайченко.

При цьому екс-голова СБУ додав, що ці документи офіційно знаходяться в канцелярії генеральної прокуратури з його підписом, а також "з прізвищами і датами, коли, на дачі у кого, а конкретніше на дачі у колишнього керівника СБУ, жив Сурков".

Як повідомлялося, раніше було оприлюднене інтерв'ю генпрокурора Віктора Шокіна, у якому той заявив про відсутність у Генпрокуратури доказів утручання Росії у розстріли на Майдані. Зокрема, він заявив, що Наливайченко не передавав у ГПУ відповідних документів. 

Читайте також: Шокін заявив, що у ГПУ немає даних про російський слід у розстрілі Майдану