Політика
16 жовтня 2015
Для Чернігівських кандидатів у депутати законів не існує
Вони відкрито інгорують умови ведення агітації.
news-image

Учасники виборчих перегонів на Чернігівщині продовжують наполегливо порушувати правила розміщення агітаційних матеріалів. Кандидати ігнорують Закон України «Про місцеві вибори», розповсюджуючи свої агітки у непередбачених для цього місцях та без вихідних даних, повідомляє «Єдність» з посилання на Громадянську мережу ОПОРА.

Друковані агітаційні матеріали чинного міського голови та кандидата на цю ж посаду від партії «Наш край» Олександра Соколова розташовані на вікнах тролейбусів.

"Відповідно до п.6 ч.9 статті 60 Закону «забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів", - нагадують активісти Громадянської мережі ОПОРА.

Запрошення на свято «Таланти нашого краю» від тієї ж політичної сили розклеєні на дверях кабінетів у дитячій поліклініці №2 Чернігівської міської ради.

За інформацією, одним з кандидатів до Чернігівської міської ради, за підтримки якого відбудеться свято та ім’я якого вказане у запрошенні, є головний лікар поліклініки Ганна Якубова. 

Окрім наявності у таких діях ознак використання інституційного адмінресурсу, наявні також порушення п.5 ч.9 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», яким забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу в приміщення установ державної та комунальної форми власності.

Листівку ще одного кандидата на посаду сільського голови с. Старий Білоус Марини Павлікової (позапартійна) розміщено з порушеннями – без вихідних даних ( порушення ч.2 ст.56 ЗУ) та у непередбачених для політичної реклами місцях (зупинка громадського транспорту, ч. 4 ст. 56 ЗУ).