Політика
16 жовтня 2015
Передвиборчий "чорний піар" заполонив Ужгород
Масово розповсюджуються газети та листівки проти різних політсил.
news-image

Випадки розповсюдження так званого «чорного піару» проти кандидатів від різних політичних сил фіксуються мешканцями в обласному центрі Закарпаття протягом цього тижня, повідомляє «Єдність» з посиланням на Громадянську мережу ОПОРА.

У поштових скриньках ужгородців виявлено листівку у вигляді 4-сторінкової газети, де вказано назву – «Закарпаття онлайн». Назва та колір «запозичені» із однойменного Інтернет-ресурсу, який жодного відношення до цієї листівки немає.

На чотирьох умовних листках «газети» міститься контент із ознаками «чорного піару» проти чотирьох кандидатів на посаду міського голови: чинного голови Віктора Погорелова, секретаря міськради Богдана Андріїва, голови Закарпатської облради Володимира Чубірка, екс-міського голови Ужгорода Сергія Ратушняка. Також у листівці – суто негативна інформація про народного депутата України Віктора Балоги, який наразі – кандидат до Закарпатської облради від Єдиного Центру.

Всупереч вимогам законодавства, агітаційна листівка не містить вихідних даних.

Інша листівка має назву «Вся закарпатська правда». В Інтернеті функціонує однойменний веб-сайт, відомий розповсюдженням негативної і почасти недостовірної інформації про місцевих політиків та громадських активістів.

На сторінках 2-3 «газети» – інформація з ознаками «чорного піару» проти кандидата у депутати від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Романа Богуславського, кандидата на посаду міського голови шляхом самовисуванняВолодимира Чубірка, кандидата на посаду міського голови та у депутати від партії «Відродження» Богдана Андріїва.

Натомість на першій та четвертій сторінках – подано інформацію про кандидата на посаду міського голови та «кандидата №1» до міськради від «Європейської партії України» Івана Волошина та про цю політичну силу – у суто позитивному контексті.

Також на сторінці 4 оприлюднені «рейтинги» від «соціологічної служби «Карпатський дім». У відкритому доступі інформації про дану «соціологічну службу» немає, відтак подані «рейтинги» політичних сил можуть викликати сумнів.

Вихідних даних – хто, де і скільки друкував цієї продукції – листівка не містить.

Також в Ужгороді 15 жовтня в одному з дворів – на вулиці 8 Березня, 31 – біля поштових скриньок невідомі розмістили листівку із ознаками «чорного піару» проти кандидата у міські депутати від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ярослава Кирлика. Вихідних даних листівка не містить.