Україна
16 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: У справі про злочини на Майдані затримали екс-командира "Беркуту",
news-image

У справі про злочини на Майдані затримали екс-командира "Беркуту".

Генпрокуратура затримала екс-командира спецпідрозділу "Беркут", підозрюваного у причетності до злочинів під час подій на Майдані.

Про це інформує прес-центр ГПУ. Зазначається, що 15 жовтня 2015 року, управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури спільно із Службою безпеки, затримано колишнього командира одного з регіональних спецпідрозділів МВС "Беркут". Йому повідомлено про підозру в організації перевищення службових повноважень своїми підлеглими, під час подій 18.02.2014 на вул. Грушевського та у Кріпосному провулку у м. Києві та вчинення ними злочинів щодо протестувальників, що потягло настання тяжких наслідків.


Новопризначена голова одеської митниці не має спеціальної "митної" освіти.

Очільника Одеської ОДА Михайла Саакашвілі аж ніяк не бентежить відсутність спеціальної освіти у Юлії Марушевської, яка очолить Одеську митницю.

"Дякувати Богу, що вона не має професійної "митної" освіти", - зазначив Саакашвілі.

Політик підкреслив, що спеціальна освіта для працівників митниці носить характер "вимагача". Сама новопризначена начальниця Юлія Марушевська теж не бачить у цьому проблеми і стверджує, що недолік її знань компенсуватиме сильна команда.


"Шахтар" отримав розгромну перемогу в матчі з "Динамо".

Гра завершилась рахунком 0:3.

На столичному НСК "Олімпійський" завершився матч 11-го туру Чемпіонату України з футболу. Підсумок гри став несподіванкою для всіх:"Шахтар" - "Динамо" і рахунок 0: 3

"ДНР" примусово збирає кошти з підприємств на рахунок у Приватбанку.

Окупаційна влада бойовиків почала збір грошей на проведення "виборів".

Сьогодні терористична "ДНР" розповсюдила електронні листи від "Міністерства економічного розвитку", у яких повідомила, що для проведення "виборів" підприємствам та бізнесменам потрібно уплатити разовий збір до бюджету "республіки".

“ Невиконання постанови тягне за собою кримінальну відповідальність із розглядом матеріалів у спрощеній формі розслідування", - сказано у документі. При цьому цікаво, що реквізити банківського рахунку, який затвердили у "Центральному республіканському банкові", належать Приватбанку Ігоря Коломойського.



Яресько очікує збільшення допомоги Україні до 15 мільярдів доларів.

Міністр фінансів України попросили іноземних партнерів подвоїти обсяг фінансової допомоги.

Про це сьогодні на брифінгу заявила Наталія Яресько.

“ Я просила наших іноземних партнерів подвоїти обсяг надання нам фінансової підтримки – з 7,5 мільярдів доларів до, принаймні, 15 мільярдів.Сьогодні, через 7 місяців після початку програми механізму розширеного фінансування з МВФ, ми переконані, що в нас є причини та підстави розраховувати на значне збільшення цієї підтримки", - наголосила вона.