Світ
17 жовтня 2015
Китай став найпривабливішою для підприємців країною в світі
КНР випереджає США за кількістю доларових мільярдерів.
news-image

Згідно з даними дайджесту2015 Hurun Rich List, Китай тепер може похвалитися 596 мільярдерами, що на 242 більше, ніж торік. Для порівняння, в Сполучених Штатах на сьогоднішній день 537 мільярдерів, повідомляє «Єдність».

Розрив за кількістю мільярдерів між КНР і США стане ще більше, якщо до континентального Китаю додати Гонконг, Тайвань і Макао. З урахуванням цих територій число супербагатіїв досягне 715 осіб.

«Китай тепер офіційно є найпривабливішою для підприємців країною в світі. Подивіться на кількість провідних підприємців Китаю - вперше воно затьмарило США. Століття Китаю, судячи з усього, почалося раніше, ніж очікувалося, хоча до того, як Китай випередить США в плані ВВП, є ще пара років », - повідомив Руперт Хугверф, провідний аналітик і глава Hurun Report.

Китайський Rich List Складається з 1 877 імен. Для того щоб бути включеним до престижного списку, потрібно володіти капіталом обсягом більше $ 310 млн. Причому 95% підприємців у списку домоглися успіху, не маючи початкового капіталу або зв'язків.

Жінки займають 20% списку, а 188 учасників рейтингу не досягли сорокарічного віку. Лідером списку цього року став Ван Цзяньлінь, голова ради директорів девелопера Ванда Група, подвоїв свої статки до $ 34 млрд. Раніше рейтинг очолював Джек Ма, творець торгового гіганта Alibaba.