Телескоп "Кеплер" зафіксував можливі сліди іншої цивілізації
Вчені допускають, що побачили діяльність високорозвинених інопланетян.
news-image

Орбітальний телескоп «Кеплер», що з 2009 року що спостерігає за зіркою ВКК 8462852 в сузір'ї Лебедя, виявив дивні утворення, які періодично закривають її світло. Одне з можливих пояснень аномалії - діяльність високорозвинених інопланетян. Директор Дослідницького центру пошуку позаземних цивілізацій при Каліфорнійському університеті Ендрю Сіміон розповів, що дозволило астрономам висунути таку сміливу гіпотезу, передає «Єдність».

Орбітальний телескоп «Кеплер» виявив те, що деякі називають можливою ознакою існування високорозвиненої космічної цивілізації. Група астрономів під назвою «Мисливці за планетами» вважають, що це зірка, яку, ймовірно, оточують штучні об'єкти.

Небесне тіло розташоване в північній півкулі небесної сфери, вище Чумацького Шляху, в районі сузір'їв Лебедя і Ліри. Астрономи стверджують, що об'єкти проходять перед планетою з неоднаковими інтервалами. Якби це були планети на орбіті зірки, як в нашій Сонячній системі, тимчасові проміжки були б рівними. Можливо, це природний процес, але є й інше припущення.

«Можливо, ми маємо справу з надзвичайно розвинутою цивілізацією, спорудивши велику мережу накопичувачів, щоб акумулювати величезні запаси енергії, одержуваної від зірки. Можливо, крива блиску своєї нерегулярністю говорить про те, що навколо зірки обертаються штучно створені об'єкти. Надалі ми плануємо за допомогою великих оптичних і радіотелескопів, розташованих на Землі, спробувати побачити інші типи вихідного від цієї системи електромагнітного випромінювання. Його наявність буде вказувати на можливе існування технологічно розвинутої цивілізації в цій системі », - розповів Ендрю Сіміон з Дослідницького центру пошуку позаземних цивілізацій при Каліфорнійському університеті.

У липні 2015 року відбувся ще один прорив у пошуках життя за межами нашої Сонячної системи. Американське космічне агентство НАСА оголосило, що була виявлена ​​схожа на Землю планета, яка обертається навколо сонцеподібної зірки.

Планета одержала назву Кеплер-452 б. За словами астрономів, на ній може існувати життя. Вчені НАСА заявляють, що з усіх планет, відомих на сьогоднішній день, Кеплер 452-б найбільше схожа на Землю.