Світ
18 жовтня 2015
Розтин левиці у зоопарку на очах у дітей викликав суспільний резонанс
Пригода сталась у невеликому містечку Данії.
news-image

Зоопарк датського міста Оденсе опинився в центрі суспільної уваги. Там приспали і потім розкрили молоду велику левицю. Все це відбувалося перед натовпом школярів. Тварину умертвили за рекомендацією ветеринара. Розтин же було проведено в освітніх цілях, передає «Єдність».

«Я запитала у дітей, чи хочуть вони подивитися. Вони сказали «так». Ми це обговорили і домовилися, що якщо їм стане не по собі, ми відразу підемо. Але їм сподобалося. Хоча від запаху їм ледь не стало погано », - розповідає датчанка.
«Мені здається, це правильно, це дозволяє зрозуміти, для чого потрібен зоопарк і навіщо в ньому тримають тварин. Вони провели розтин не просто так, а в освітніх цілях », - вважає інша.
«Я розумію, що це незвично. Я розповіла колегам з інших зоопарків, і вони були здивовані. Багато хто хотів би зробити те ж саме, але в їхніх країнах надійшло б занадто багато скарг », - коментує прес-секретар зоопарку Оденсе Ніна Коллатс Крістенсен.

Торік гнів захисників тварин накликав на себе зоопарк в Копенгагені: там на очах у дітей розчленували жирафа Маріуса. Подібно до тої ситуації, публічне препарування левиці також викликало жваві суперечки.

«На це можна подивитися і з позитивного, так і з негативного боку, - зазначає ветеринар Крістоф Зіккінгер. - Негативна, звичайно, переважає. По-перше, я не став би розкривати тварин на очах у дітей. Вони можуть виявитися до такого непідготовлені. І не зовсім зрозуміло, чим викликане бажання влаштовувати з цього публічне представлення і демонструвати препарування дітям ».