Суспільство
18 жовтня 2015
У Києві пройшли дитячі вибори голови КМДА (фото)
Голосування не впливало на виборчий процес, але діти радо знайомились зі своїми правами та обв'язками.
news-image

17 жовтня у десяти школах Києва пройшли дитячі вибори голови КМДА. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор спеціалізованої школи №148 м. Києва ім. Івана Багряного Сергій Горбачов, передає «Єдність».

Даний захід пройшов у рамках Всеукраїнського проекту з громадянської освіти та політичного виховання «М-18: ми можемо більше! Вибори для дітей та молоді в Україні». Цікавий дитячий проект має просвітницьку функцію, але ставляться й питання про права дитини, про зниження віку участі у виборах.

"Будь-хто віком до 18 років міг прийти і проголосувати за кандидата на посаду мера Києва. Ясна річ, що це голосування сьогодні не впливає на виборчий процес, але головна мета проекту - ознайомити молодих українців з їх виборчими правами та процедурою виборів", - повідомив Сергій Горбачов.

Школярі мали змогу проголосувати за того кандидата на посаду очільника столиці, який їм найбільше до вподоби. Результати голосування будуть формальні. Але дізнатись думку молодого покоління надзвичайно важливо.