За мотивами твору Лесі Українки створять мультфільм
Головною героїнею мультику буде красуня Мавка.
news-image

Повнометражний мультфільм знімуть за мотивами відомої драми-феєрії Лесі Українки, він матиме назву "Мавка. Лісова пісня", повідомляє «Єдність».

Ідея створити мультиплікаційну стрічку належить Сергію Созановському та Ірині Костюк. Втім автори не планують суворо дотримуватись сюжету, вони змінили концепцію твору. Мультфільм матиме нових комічних героїв та щасливе закінчення.

Нагадаємо, події у творі Українки відбуваються у старезному густому лісі. Тут мешкають молоді і старі лісові та водяні істоти. Серед них живе безтурботна лісова русалка – дівчина Мавка. Але ось у ліс приходять люди. Це старий, поважний і дуже добрий дядько Лев та його небіж Лукаш – молодий хлопець, гарний, чорнобривий, стрункий. Мавка закохується в простого сільського хлопця, заради нього вона залишає озерний та лісовий світ і переходить жити до людей. Тендітна та наївна дівчина не змогла жити в жорстокому та цинічному світі людей. Хлопець покинув Мавку, але вона залишилася відданою своєму коханню, хоча це призвело до її загибелі. Драма-феєрія навіяна казками, легендами та повір’ями почутими поетесою в дитинстві на Волині.