Події
19 жовтня 2015
Бойовики намагалися замести сліди та витягали осколки з тіл загиблих у катастрофі МН17
Бойовики самопроголошеної "ДНР" розтинали тіла жертв катастрофи малайзійського лайнера МН17 ще до передачі їх голландським експертам.
news-image

Як повідомляє «Єдність» про це йдеться в статті видання "The Guardian", під заголовком "Звіт з МН17 виявив спроби приховати причини катастрофи".

У матеріалі зазначається, що бойовики розтинали тіла для вилучення з них осколків ракети "Бук".

Таким чином вони намагалися приховати докази, що вказують на те, що літак був збитий російським "Буком" з території контрольованою бойовиками "ДНР". На користь цієї версії свідчать знайдені в тілі капітана борта осколки типу "метелик", характерні саме для ракети "Бук".

Експерти також кажуть, що з місця катастрофи незрозумілим чином зникли окремі фрагменти обшивки судна зі слідами пробоїн і сажі, що підтверджують фотодокази, а також частина апаратури, вивчення якої допомогло б слідству точно встановити, звідки саме прилетіла ракета.

Нагадаємо, згідно з підсумковим звітом за результатами розслідування обставин катастрофи, оприлюдненим Нідерландським радою з безпеки 13 жовтня 2015, літак був збитий ракетою ЗРК "Бук" 9М38М1, випущеною з території одного з районів східної України.

При цьому голова Ради з безпеки Нідерландів Тьіббе Йустра звинуватив терористів Донбасу в катастрофі Boeing на основі карт, неопублікованих у підсумковій доповіді. 

Читайте також: Виробник "Буків" витратив на свою експертизу по Боїнгу мільйони рублів і вимагає компенсації від ЄС