Суспільство
19 жовтня 2015
В Україні змінили терміни осіннього призову заради виборів
Рішення перенести осінній призов на місяць було прийнято для того, щоб до місцевих виборів 25 жовтня залучити більшу частину електорату.
news-image

Як повідомляє «Єдність», президент Петро Порошенко своїм указом переніс початок осіннього призову на 1 листопада у зв'язку з проведенням в Україні місцевих виборів 25 жовтня.

Про це заявив керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України полковник Олександр Поронюк.

За словами офіцера 1 жовтня в Україні стартував набір військовослужбовців на строкову службу, і повістки у військкомат отримали кілька сотень призовників.

І раптом президент Петро Порошенко своїм указом переніс початок призову на 1 листопада. У відповідності зі статтею 3 пункту сьомого закону України "Про місцеві вибори", військовослужбовці строкової служби не мають права голосу на місцевих виборах", - зазначив він.

Таким чином, ті, хто вже незабаром буде проходити військову службу, зможуть проголосувати. Тепер тимчасові рамки осіннього призову такі - з 1 по 30 листопада.

При цьому кількість призовників не зменшиться. На питання, що робити тим чоловікам, які вже отримали повістки і пройшли медичну комісію, Поронюк відповів, що тим, хто придатен до військової служби, слід очікувати відправки у військові частини, яке почнеться в листопаді.

Читайте також: У Дніпровському районі столиці хулігани пошкодили агітаційний намет та побили агітаторів