Війна
20 жовтня 2015
Бойовики накопичують техніку навколо Донецького аеропорту та чекають на підкріплення з Росії - Тимчук
В цілому в зоні АТО спостерігається відносно спокійна обстановка.
news-image

Про це повідомляє на сторінці у Facebook керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає «Єдність».

...бойовики продовжують накопичувати сили і засоби в районі Спартака і північніше, а також у районі Донецького аеропорту (станція Донецьк-Північний, Привокзальна вулиця, Новоігнатьевское кладовищі, пожежна частина ДАП-а та ін.). На даних ділянках відзначається різке збільшення кількості живої сили противника і озброєння, включаючи АГС-17 і СПГ-9 «Спис». Всього на дані ділянки прибуло додатково до 600 бойовиків, розбитих на 4 групи, - написав він.

Також повідомляється, що в районі північніше Мар'їнки і в районі ДАП-а протягом доби бойовики кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї як на нейтральній смузі, так і у себе на позиціях.

З боку Первомайська на Кіровськ бойовики перекидають особовий склад на вантажних автомобілях і в автобусах у супроводі ББМ. Перекидання відбувається в рамках ротації бандформувань, які в останні місяці обстрілювали позиції сил АТО в районі н.п.Попасная, Катеринівка і Орехово.

Відзначається, що в ході ротації підрозділи терористів змінюються підрозділами меншій чисельності, що викликано браком живої сили у командування російсько-терористичних військ.

У районі н.п.Торез бойовики обладнають позиції для л/с і бойової техніки (для підрозділу чисельністю до мотострілецької роти). За словами бойовиків, дані позиції призначені для підрозділу ЗС РФ.

За даними групи ІС, мова йде про створення отсечной позиції на випадок прориву українських військ на комунікації за Донецьком. Сенс розміщення даної позиції в настільки глибокому тилу у бойовиків не ясний.

Одночасно терористами різко посилена охорона траси Донецьк-Сніжне. Бойовики організували патрулювання траси, на блокпостах в тилу розпочато перевірку документів у населення, проводяться опитування водіїв із з'ясуванням «цілей поїздки».

Читайте також: Всього 3,5 тисячі: у Тимчука підрахували, скільки жителів Донеччини мобілізували терористи