Події
20 жовтня 2015
В ООН хотіли легалізувати наркотики по всьому світу
Спроба представників ООН переконати світ легалізувати наркотики та виключити зі списку кримінальних діянь їхнє зберігання та вживання.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на BBC. Управління ООН з наркотиків та злочинності було змушено відкликати своє звернення через вимогу, як мінімум однієї з країн-членів.

Документ, який підготувало відомство передбачав легалізацію будь-яких наркотиків, які призначені для особистого вживання.

Позбавлення волі за їхнє вживання та зберігання – це занадто суворе покарання", - цитує BBC звернення організації.

Відомо, що документ готували під керівництвом голови відділу UNODC по боротьбі з ВІЛ Моніки Бег. Його збирались пред'явити на конференції в Куала-Лумпурі, яка мала відбутися у листопаді.

А поки що згадане звернення ніхто як офіційний документ не ухвалював. Про існування резонансного документу стало відомо після того, як про нього розповів відомий мільярдер Річард Бренсон.

На власному сайті він стверджував, що "неопублікована заява" потрапила до деяких ЗМІ із забороною на оприлюднення. Бізнесмен висловив побоювання, що ООН може піддатися тиску і відступитися, тому Бренсон розповсюдив інформацію.

Читайте також: ООН вимагає від Польщі ліквідації «вікон життя» для покинутих немовлят