Політика
20 жовтня 2015
Новий прем'єр Канади заявив, що підтримка України є для нього пріоритетом
Новообраний прем'єр-міністр Канади підтримує Україну та вважає, що необхідно протистояти російській агресії на сході нашої країни.
news-image

Як повідомляє «Єдність», новий голова уряду Канади Джастін Трюдо ще до свого призначення зустрівся з лідерами українсько-канадської спільноти, де обговорив нагальні для України теми.

За словами Трюдо, позиція його партії категорична. Він запевнив, що "Україна є головним політичним пріоритетом для Ліберальної партії Канади".

У ході зустрічі політик заявив, що його партія буде наполягати на посиленні санкцій проти Росії, включно із SWIFT-системою через "незаконну окупацію Криму та терористичну війну на Сході України".

Щодо лідера РФ Володимира Путіна, то Трюдо, ще під час передвиборчої кампанії, висловився категорично та різко.

Путін небезпечний зі своєю інтервенцією до Східної Європи, він безвідповідальний та згубний для миру з його втручанням на Ближньому Сході та його дії в Арктиці є занадто провокативними. Канада має продовжувати міцно стояти з міжнародною спільнотою, відтісняючи такого хулігана як Володимир Путін", - неодноразово підкреслював Трюдо.

Нагадаємо, сьогодні у результаті перемоги Ліберальної партії Канади на парламентських виборах прем'єр-міністром країни став лідер партії Джастін Трюдо, який змінив на цій посаді Стівена Гарпера, що очолював уряд країни дев'ять років.

 

Читайте також: У Канаді хочуть дати українцям більше грошей