Війна
20 жовтня 2015
Бойовикам від страху примарилося, що ЗСУ наступають на Донецьк
Бойовики заявляють, про нібито спробу українських військових наступати в районі "Вольво-Центру" під Донецьком, в Генштабі заявляють, що ця інформація не відповідає дійсності.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на "Українську правду".

Так, сепаратистське видання ДАН з посиланням на ватажка бойовиків Едуарда Басуріна повідомили, що "близько 11:40, два відділення особового складу українських силовиків вчинили спробу наступу на наші позиції".

При цьому бойовики стверджують, що "українська сторона підтвердила атаку зі свого боку" з посиланням на українську сторону в СЦКК. 

У свою чергу глава прес-служби Генштабу Владислав Селезньов заявив, що така інформація не відповідає дійсності.

Сили АТО чітко і послідовно дотримуються режиму припинення вогню. Ми не відкриваємо вогонь першими і у відповідь на провокаційні дії бойовиків теж не відкриваємо, тому що тільки жорстоке дотримання Мінських домовленостей здатне повернути ситуацію на сході в мирне русло, - заявив Селезньов.

Він також підкреслив, що "є третя сторона, яка стежить за дотриманням режиму припинення вогню - це ОБСЄ. Їх звіти або підтверджують, або спростовують заяви бойовиків".

В ОБСЄ пообіцяли прокоментувати ситуацію трохи пізніше.

У прес-центрі АТО "Українській правді" заявили, що інформація, поширена бойовиками, є провокацією.

Будь-яка думаюча людина розуміє, що це неправда. Ми сьогодні під наглядом ОБСЄ відводили техніку. Про які наступи можна говорити? Це провокація, - заявив прес-офіцер АТО Леонід Матюхін.
Читайте також: В ОБСЄ та української розвідки є докази порушення бойовиками умов відведення зброї