Події
20 жовтня 2015
У Херсоні міліціонери знешкодили двох озброєних злочинців
Один з них намагався вдарити ножем міліціонера, інший, щоб уникнути затримання, схопив перехожу і приставив до її голови пістолет.
news-image

До міліції надійшло повідомлення про те, що у квартирі однієї з багатоповерхівок у Таврійському мікрорайоні Херсона кричить жінка. На місце пригоди виїхала група швидкого реагування, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу УМВС України в Херсонській області.

Коли міліціонери під’їхали до будинку, очевидці розповіли, що з під’їзду вибігли двоє невідомих з пакетом у руках. У сусідньому дворі міліціонери наздогнали двох підозрілих чоловіків. Один з них вдарив ножем міліціонера. Ніж не розкрився і зловмисник почав тікати у бік приватного сектору. Інший, щоб уникнути затримання, схопив перехожу і приставив до її голови пістолет. Побачивши міліціонера, зловмисник направив пістолет на нього. Правоохоронець вистрелив у нападника. Через кілька годин зловмисник помер у лікарні, - повідомили у відомстві.

Правоохоронці встановили, що близько восьмої години ранку двоє чоловіків стояли біля однієї з квартир та чекали, коли хазяйка вийде з дому. Жінка відчинила двері і вони заштовхнули її до помешкання. Там зв’язали мотузкою, декілька разів вдарили молотком по голові, забрали гроші, мобільний телефон, алкоголь і вибігли з під’їзду.

Зловмисник, який втік з місця події, мав при собі ніж та становив небезпеку для громадян, бо він міг скоїти інші злочини. Тому по тривозі були підняті працівники херсонських райвідділів, спецпідрозділів, батальйону «Херсон», екіпажі патрульної служби та ДАІ. Правоохоронці обстежували район, опитували жителів прилеглих будинків, можливих свідків та очевидців події.

Втікача менш ніж за годину виявили у подвір’ї приватного будинку на сусідній вулиці. Міліціонер зайшов туди оглянути територію і побачив злочинця. Він ховався поміж господарських будівель і, побачивши правоохоронця, кинувся на нього з ножем. Оперативник застосував табельну вогнепальну зброю.

Попередня правова кваліфікація злочину – ст. 187 «Розбій».

Читайте також: Водій вбивці віце-мера Красногорська добровільно прийшов до слідчого