Світ
20 жовтня 2015
У Швейцарії на парламентських виборах перемогли праві сили
Країну лихоманить міграційна криза.
news-image

18 жовтня права Швейцарська народна партія перемогла на парламентських виборах. Однією зі своїх головних завдань у передвиборчій кампанії вона називала посилення міграційної політики, передає «Єдність». Причиною успіху партії і зміцнення її позицій у парламенті політологи називають міграційну кризу в Європі і невдоволення населення через приплив біженців в країну. Депутат Національної ради Швейцарської народної партії Луці Штам стверджує, що імміграція становить небезпеку, якщо вона неконтрольована.

На думку політологів, правим політичним силам вдалося прийти до влади в Швейцарії завдяки міграційній кризі, що охопила Європу. Населення країни невдоволено припливом великої кількості біженців.

Член Швейцарської народної партії Луці Штам в інтерв'ю місцевим ЗМІ заявив, що деякі виборці стурбовані проблемою імміграції, а саме тим, що вона позначиться на їхньому добробуті і на доходах. 

«Справа не тільки в антиміграційних настроях. У цієї проблеми багато аспектів: релігія, масовість, кількість людей, які приїжджають в країну. На мій погляд, безвідповідально з боку влади просто відкривати кордони і заявляти, що всі біженці будуть прийняті, скільки б їх не було », - підкреслив політик.
«У кожній цивілізованій державі повинні діяти правила, які б визначали, кого можна впускати в країну, а кому і коли потрібно відмовляти у розміщенні. Уряди повинні навчитися цьому », - упевнений Штам.

Варто відзначити, що раніше влада Швейцарії заявляла про готовність країни цього року прийняти 30 тис. мігрантів, які шукають притулок в Європі. Зокрема про це говорила глава держави Симонетта Соммаруга.

«Минулого року ми прогнозували, що у нас буде 29 000 тих, хто шукає притулку. Але це тільки прогнози. Зараз жовтень, але ми думаємо, що цифри залишаться на рівні близько 30 000 чоловік ... Однак ситуація залишається незрозумілою, і все може ще змінитися », - сказала президент Швейцарії.