Україна
20 жовтня 2015
За даними швейцарського банку Україна є найбіднішою країною Європи
У цьому рейтингу українці випередили Білорусь та Молдову.
news-image

Україна очолює список рейтингу найбідніших країн Європи. Такі дані надає рейтинг швейцарського банку Creduit Suisse, пише «Єдність» з посиланням на Європейську правду.

За інформацією, пересічний дорослий за рік витрачає в Україні 1437 доларів. На другому місці Білорусь з результатом у 1551 долар, а третю сходинку посіла Молдова, де витрачається 3104 долара відповідно. Зокрема, дослідники роблять ремарку, що дані по країнам східної Європи дуже необ'єктивні, тому цифри можуть відрізнятися від реальних.
Лідером по рівню і якості життя серед країн Європи виявилась Швейцарія, там пересічний мешканець витрачає 576 тисяч доларів на рік. За нею слідують Ісландія, Норвегія, Велика Британія, Швеція та Люксембург, у яких статок дорослого громадянина вище 300 тисяч доларів.

Швейцарський банк оцінив світове багатство у 250 трлн доларів, зазначивши при цьому, що половина з цих коштовностей зосереджена у руках всього 1% населення планети.
Як повідомляється, найстрімкіше зростання добробуту населення спостерігалось у США та Китаї. Цього року вперше китайський середній клас обігнав за рівнем життя американський, 109 млн осіб проти 92 млн представників відповідного матеріального класу.