Україна
20 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня:біля Чонгару мінами підірвали електроопори, що подають струм до Криму, Генпрокуратура передала справу Єфремова до суду, українці платитимуть за опалення близько тисячі гривень на місяць.
news-image

Біля Чонгару мінами підірвали електроопори, що подають струм до Криму.

Вибух здійснювали мінометними мінами 82 калібру, які прив'язали до опор.

Сьогодні біля Чонгару були підірвані ще дві електроопорори лінії Мелітополь-Джанкой, що здійснюють подачу електроенергії до Криму. Конструкції пошкоджені, але не впали.  За попередньою інформацією, вибух здійснювали мінометними мінами 82 калібру, які були прив'язані до опори. Дві міни не спрацювали.

Генпрокуратура передала справу Єфремова до суду.

Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт проти колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це Українським Новинам повідомило джерело в правоохоронних органах.

“ Сьогодні обвинувальний акт переданий до суду, - сказав співрозмовник агентства. - Захист Єфремова завершив ознайомлення з матеріалами справи 16 жовтня".


Українці платитимуть за опалення близько тисячі гривень на місяць.

За гарячі батареї в трикімнатній квартирі стандартної 9-поверхівки, сім'ї доведеться платити в середньому 1000 гривень на місяць.

Такі підрахунки здійснили журналісти телеканалу "Інтер". Так, тарифи на опалення та гарячу воду зросли приблизно у півтора рази. Наприклад, у Харкові раніше опалення квадратного метра обходилося у 10 гривень, але зараз коштуватиме 16. Таким чином, опалення стандартної квартири обійдеться сім'ї у 600 гривень на місяць. У Запоріжжі опалення коштує 14,5 гривні за квадратний метр.

Неуважність ОВК Закарпаття обійшлася виборцям у мільйон гривень.

Вартість зіпсованих бюлетенів для виборів у Закарпатській області сягає 900 тисяч гривень.

Про це заявив Комітет виборців. У КВУ нагадали, що "відповідно до постанови ЦВК №237 на виготовлення одного бюлетеня передбачено суму розміром 1 грн".

“ Таким чином розмір збитків від такого непрофесіоналізму комісії склав близько 900 тисяч гривень", - заявили у Комітеті.

Анастасія Приходько хоче представляти Україну на наступному Євробаченні.

У 2009 році співачка вже брала участь у конкурсі, але від Росії.

Щоправда, частину конкурсної пісні вона співала українською мовою. Співачка запевняє, що виступити на Євробаченні за Україну - це її заповітна мрія. Нагадаємо, у 2009 році Анастасія Приходько зайняла 11 місце, представляючи Росію на Євробаченні.