Україна
21 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: забруднення повітря в Києві, квартири Насирова та продукти від Гайдар.
news-image

Екологи роблять невтішні прогнози щодо задимлення столиці.

Киян не врятує навіть дощ.

Рятувальники продовжують у посиленому режимі тушити згарища. Їм на допомогу виїхали пожежники Чорнобильського загону. Але дощ і багнюка лише заважають роботі.

Загалом близько 300 рятувальників та 100 одиниць техніки працюють над гасінням торфовищ, які нерідко горять з вини людей. Так, у селищі Білогородка пожежники зафіксували підпал.

 

Марія Гайдар стверджує, що від її імені розносять одеситам продпайки.

Торбинки з передвиборчою агітацією містять набір продуктів.

У наборі, укладеному в пакет з портретом кандидата одесити можуть знайти пляшку соняшникової олії, пакет борошна, цукор і деякі інші продукти. На своїй сторінці у Facebook Гайдар повідомила, що не має відношення до цих продуктових пакетів.

 

Глава фіскальної служби розповів про нерухомість у Британії.

У Лондоні чиновник має дві квартири.

Глава Фіскальної служби України Роман Насиров у програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною відверто розповів про свою нерухомість у Британії. Ді квартири в Лондоні він надбав, коли жив та навчався у цьому місті.

"Дивіться, всі знають, я про це ніколи не приховував, з 2001 по 2007 рік я вчився і працював в Англії. Повністю законно. Оплачував там всі податки, десь природно я жив, чимось я займався", — заявив Насиров.


Представник ОБСЄ анонсував наступну зустріч у Мінську.

Чергове засідання відбудеться 27 жовтня.

27 жовтня в Мінську відбудеться Чергове засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання кризи на Донбасі.

«Наступний раз буде 27 жовтня. Якщо я правильно розумію, у вас тоді переводяться годинники, і тому буде різниця в часі з Києвом», - сказав Зайдік.


The New York Times опублікувала план Путіна з розділу Сирії.

Скориставшись паралічем американської політики в Сирії, несподівана ескалація військової діяльності Росії в цій країні прагне змінити порядок стратегічного ландшафту на Близькому Сході.

Про це пише Хуссейн Ібиш у статті під назвою "План Путіна з розділу Сирії", опублікованій на сайті газети The New York Times.

Схоже, мало хто розуміє в повному обсязі, що намагається зробити російський президент Володимир Путін. Це почасти тому, що, в теорії, це повинно бути за межами можливостей Росії. Але Путін вміло відчуває можливість принаймні відновити роль Росії на Близькому Сході, яку вона втратила в 1970-х роках.