Події
21 жовтня 2015
США і Росія підписали угоду про безпеку польотів авіації в Сирії
Росія та США підписали угоду, що, як вони сподіваються, допоможе уникнути зіткнень між повітряними військами двох країн у небі над Сирією.
news-image

Як зазначив речник Пентагону Пітер Кук, текст підписаного меморандуму на прохання Москви залишатиметься у таємниці, передає «Єдність» з посиланням на ВВС.

За його словами, домовленість передбачає, що авіація обох країн триматиметься на "безпечній" відстані одна від одної. Проте у Пентагоні не підтвердили, що угода встановлює конкретні дистанції для літаків.

Як пояснив Кук, країни домовилися підтримувати комунікацію, проте про обмін інформацією про військові цілі мова також не йде, як і про співпрацю взагалі.

Нагадаємо, російська авіація розпочала військову операцію в Сирії 30 вересня. У Москві заявляють, що завдають ударів по позиціях угруповання "Ісламська держава". При цьому західні країни та сирійські правозахисники стверджують, що цілями російських літаків є не позиції "ІД".

Минулого тижня США заявили, що американські та російські бомбардувальники потрапили у одну й ту ж зону, пролетівши за кілька кілометрів одне від одного.

Читайте також: Через останні російські авіаудари загинули 42 мирних сирійці