Борис Гребенщиков презентує свою першу виставку картин у Лондоні
У Британії відкривається перша виставка картин російського рок-музиканта, лідера гурту "Акваріум" Бориса Гребенщикова.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на РІА "Новости".

Відомо, що експозиція, в якій представлені 20 робіт різних періодів творчості музиканта, триватиме з 21 жовтня до 6 листопада, вона буде безкоштовною, а представлені на ній полотна можна буде придбати.

В експозиції в залах лондонського аукціонного дому MacDougall's, що отримала назву Three Theorems of Lilac ("Три теореми бузку"), представлені 20 робіт різних періодів творчості музиканта.

Малювати я почав раніше, ніж писати музику. Першу картину я написав перед тим, як написав пісню "Стукати в двері трави", в 1976 році. Я ніколи не вчився малювати, також як і писати музику. І говорити про те, що на мене впливає, наприклад, Моне, безглуздо, тому, що я зовсім не вмію малювати, - розповів, представляючи виставку, сам Гребенщиков.

За словами Тетяни Сапегіної, представниці аукціонного будинку, експозиція дозволяє простежити творчість Гребенщикова-художника з початку його захоплення живописом до теперішнього часу, а також побачити те, як він освоював нові напрямки.

Картини Гребенщикова наче елементи головоломки міфологічної історії світу. У той час, як його ранні картини ближче до міського фольклору, пізні роботи є, в основному, пейзажами. Гребенщиков прагне подолати межі традиційної візуалізації, досліджуючи внутрішні властивості ландшафту. Картини Бориса Гребенщикова поєднують в собі елементи сюрреалізму, експресіонізму і наївного мистецтва, проте навряд чи вписуються в один певний жанр, - йдеться в прес-релізі MacDougall's, присвяченому виставці.

Разом з тим, сам автор не настільки серйозно ставиться до свого живопису і каже, що не ставив і не ставить завдання написати певну кількість картин, а створює роботи залежно від настрою і переживань. Частина робіт написана під враженням від реальних подій у житті музиканта.

Він зізнався, що ніколи не ставився серйозно до захоплення живописом, а картини пише вдома, коли немає дочки, оскільки працює над полотнами в її кімнаті.

Читайте також: Гребенщиков разом з Катамадзе заспівали в гостях у Саакашвілі (відео)