Суспільство
21 жовтня 2015
У день виборів можливі теракти і провокації - Тимчук
Напередодні дня голосування на місцевих виборах зростає загроза провокацій, особливо в таких містах, як Одеса, Харків, Краматорськ і Маріуполь
news-image

Таку думку в коментарі виданню "ГОРДОН" висловив координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук, передає «Єдність».

Чим ближче день виборів, тим більше зростає загроза провокацій, насамперед в Одесі, Харкові, Краматорську та Маріуполі. МВС також заявляло, що буде чотири гарячих точки. Одна з них Дніпропетровськ, проте за нашими даними в цьому місті провокації малоймовірні. Не виключені теракти , несанкціоновані акції протесту, спроби організації масових заворушень. У Маріуполі діяльність деяких політичних сил спрямована на зрив виборчого процесу з метою в кінцевому підсумку підім'яти місто під себе, - вважає експерт.


Він припускає, що "Опозиційний блок" "готує грунт" до того, що, якщо ця політична сила буде не задоволена результатами голосування, то вимагатиме визнати вибори недійсними.

У багатьох містах півдня і південного сходу України лунають заяви "Опозиційного блоку", що зриваються вибори, що влада посилено намагається фальсифікувати їх результати. Я не особливо розумію їхню логіку: рватися до влади на місцевому рівні і при цьому спочатку налаштовувати виборців на те, що вибори будуть фальсифіковані - в цьому немає сенсу. Вони, судячи з усього, готують грунт до того, що, якщо отримають незадовільні для себе результати голосування, будуть розігрувати цю карту далі, і вимагати визнавати вибори недійсними, - прогнозує Тимчук.

На його думку, в "Опозиційного блоку" немає кандидатів до місцевих органів влади, які б користувалися високою підтримкою виборців.

Опозиційний блок все більше зміцнює позиції в південних і східних областях на тлі соціально-економічної кризи в країні, через якого падають рейтинги влади і провладних сил. Але у Опозиційного блоку є одна дуже велика але. Їх рейтинги відчутно зросли в цих регіонах в Порівняно з минулим роком, але у них немає осіб. Коли говорять про Опозиційному блоці як про опозиційну до влади силі, то народ це підтримує, але, коли мова заходить про персоналії, то у них на місцевому рівні нема кого висувати, щоб народ однозначно підтримував ці кандидатури, - сказав нардеп.

Нагадаємо, вибори до місцевих органів влади відбудуться в Україні 25 жовтня.

На майбутніх виборах за порядком стежитимуть понад 100 тис. силовиків, заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк. Він запевнив, що у відомства достатньо сил і засобів, щоб швидко реагувати на будь-які провокації.

Читайте також: Терористи "ДНР" планують зірвати вибори в Маріуполі - Аброськін