Суспільство
21 жовтня 2015
У Росії батьки вимагають перевидати шкільні альбоми через дівчинку з синдромом Дауна
У Росії вчергове образили нетолерантним відношенням інвалідів: батьки школярів вимагають замінити шкільні фотоальбоми, бо на них потрапила дівчинка з синдромом Дауна.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це написала на своєму профілі в Facebook мешканка Москви Ольга Синяєва.

Жінка пише, що в класі, де навчається її дитина, часто буває дочка вчительки 4-го класу Маша, яка страждає на синдром Дауна.

Дівчинці 7 років. Мама, схоже, доглядає її сама, без чоловіка. І дівати її їй немає куди. У садочок вже не візьмуть і в школу ще ні, враховуючи відставання в розвитку. Дівчинка всі дні проводить з мамою в класі. Мама викладає, Маша нікому не заважає, - пише Синяєва. - Сьогодні нас попросили терміново повернути назад тільки що віддрукований фотоальбом класу. Альбом весь із себе пафосно-глянцевий, зі всілякими там віршами про школу, дружбу та взаєморозуміння, зі сторінками, перекладеними пергаментним папером. Так ось, причина через яку дітей попросили повернути цей альбом проста – багато хто з батьків не може перенести фотографію дівчинки Маші з синдромом Дауна, дочки класної керівниці поруч зі своїми дітьми. Вона не з їхнього класу. Не з їхнього життя.

Нагадаємо, нещодавно мешканці багатоповерхівки в Красноярську влаштували акцію протесту проти відкриття в їхньому будинку безкоштовного центру для дітей-інвалідів.

Перед цим великий скандал піднявся після того, як з вуличної кав'ярні вигнали сестру топ-моделі Наталії Водянової, яка страждає на аутизм та ДЦП.