Київ
21 жовтня 2015
Заступник Кличка розповів, досвід яких столиць світу він хотів би запровадити в Києві
За словами Ігоря Ніконова, Київ має всі можливості стати одним із найкомфортніших міст світу.
news-image

Перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов розповів, що у своїй роботі намагається вивчати досвід багатьох країн світу, у тому числі - і помилковий, щоб уникнути його та впроваджувати найкраще. Про це він сьогодні повідомив журналістам під час прес-конференції, передає кореспондент  «Єдність».

За словами Ігоря Ніконова, іноземні партнери охоче діляться своїм досвідом із українцями, причому зовсім не намагаються приховати власні помилки.

Кожна столиця світу має свої плюси та мінуси. З точки зору організації громадського транспорту для мене прикладом є Лондон, з точки зору містобудування і генерального плану - Барселона. Щодо використання електронних квитків - Сеул. Мені подобається підхід до системи ЖКГ у скандинавських країнах. А от найпрогресивніший підхід до медицини та медичного забезпечення, на мій погляд - в американських мегаполісах. Таким чином, ми вважаємо, що у кожній країни потрібно переймати найкращий досвід, що ми і робимо. Знаєте ми об'їздили всю Прибалтику, вивчили всі помилки, які вони допустили і тепер намагаємося їх уникнути, - зазначив Ігор Ніконов.

Перший заступник голови КМДА  також підкреслив, що наразі основними напрямками роботи є енергоефективність та  екологія.

Для мене сьогодні одним з головних питань є енергоефективність.  Також вважаю, що ми повинні обов'язково знайти можливість і побудувати суперсучасні сміттєспалювальні заводи, у яких екологічний викид буде дорівнювати нулю. Зокрема, саме такий завод стоїть посеред Відня і не забруднює міське повітря, - сказав він.

За словами Ігоря Ніконова, Київ має всі можливості стати у майбутньому одним з найкомфортніших  міст світу.

У Києва - величезний потенціал, зокрема, за комфортністю життя. За цим показником згодом ми можемо стати одними з перших у світі, з нашими 104 парками, кількістю зелених насаджень, з програмою «Парки» , за якою ми залучили вже 15 млн донорських грошей, не кажучи про бюджетні. Ми можемо зробити Київ дуже зручним і комфортним містом для життя. Потрібно лише прибрати популізм і трохи потерпіти, бо за один день все змінити неможливо. А ще слід подумати - що кожен з нас може зробити для міста? І тоді все у нас вийде, - підсумував він.