Суспільство
21 жовтня 2015
Зворушливе соціальне відео продемонструвало, що українці здатні на співчуття (відео)
Проект закликає допомогти людям, хворим на СНІД.
news-image

Засновники унікального благодійного арт-проекту “Маленьке серце з мистецтвом” створили надзвичайно зворушливе відео, призване допомогти людям, хворим на СНІД, повідомляє «Єдність».

Арт-волонтери однойменної громадської організації провели цікавий соціальний експеримент, який зафільмували на відео. За сюжетом, у сквері поблизу Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка тендітна дівчина вийшла з невеличким шматком картону, на якому "горів" напис: "У мене ВІЧ, обійми, підтримай".

На початку експерименту люди наче цуралися дівчини. Але потім все більше й більше підходили, обіймали, висловлювали слова підтримки. Деякі кияни та гості столиці, звісно, проходили повз та з подивом вдивлялися у дійство. Втім серед людей, що підтримали хвору дівчину був військовий та патрульний поліцейський, що особливо зворушило. 

Певною мірою кількість людей, що добровільно взяли участь у соціальному експерименті обумовлена місцем проведення акції. Біля університету багато студентів та молоді, яка охоче відкликається на соціальні ініціативи. Й така реакція української молоді, її чуйність, співчуття, бажання допомогти робить сприйняття цього відео дуже емоційним.