Війна
22 жовтня 2015
Терористи активно імітують відведення техніки - Тимчук
Фіксується відведення частини техніки з 15-км зони, в той час як частина техніки і озброєнь просто змінюють позиції, залишаючись на передньому краї.
news-image

Такі висновки робить керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук, передає «Єдність».

Протягом двох останніх діб російсько-терористичні війська на Донбасі активно зображували «відведення техніки» на ділянці навпроти сектора «С». Фіксується відведення частини техніки з 15-км зони, в той час як частина техніки і озброєнь просто змінюють позиції, залишаючись на передньому краї. На нових позиціях озброєння ретельно маскуються, - написав він у Facebook.

Також він повідомив, що зафіксовано часткове відведення бойовиками важкої бронетехніки і мінометів і на інших ділянках.

Зафіксовано відведення бойовиками техніки 2-х «мотострілкових рот» російсько-терористичних військ (включаючи в цілому 12 танків). Характерно, що з відведенням техніки особовий склад цих підрозділів залишається на позиціях на передньому краї.

На приморському напрямку північніше н.п. Безіменне, а також на північний схід від Комінтерново бойовики сконцентрували 24-25 одиниць бронетанкової техніки (в основному танки) нібито для підготовки відводу. У той же час, частина бойової техніки та транспорту відведені бойовиками на північ за Тельманове, і маскуються в смузі від Богданівки до Греково-Олександрівки (зафіксовано мінімум 7 танків).

Терористи поступово стягують з південних районів Горлівки, з району н.п.Пантелеймоновка і Ясиновата бронетехніку в сторону Єнакієве і Вуглегірська. В середньому за добу протягом декількох днів перекидалося по 2-3 танка і по 3-4 ББМ.

У Дебальцевому демонстративно («для ОБСЄ») подано ж д платформи, проте самої навантаження та перевезення озброєнь не фіксується - техніка концентрується в районі Дебальцево і Вуглегірська. За попередніми даними, командування бойовиків формує на Артемівському напрямку потужну тактичну групу у другому ешелоні - для нарощування зусиль у разі початку наступу по одному напрямі в районі Світлодарськ плацдарму, - пише Тимчук.

Така непрозора і складна ситуація вимагає подальшого моніторингу, підкреслює нардеп.

Читайте також: Розвідка: Бойовики не відводять артилерію, порушуючи Мінські домовленості