Події
22 жовтня 2015
Тука попередив про жорстке покарання за "каруселі" на виборах
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що за організацію "каруселей" на місцевих виборах будуть жорстко карати.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію, Георгій Тука зазначив, що в адміністрації був створений штаб, мета якого – забезпечення фізичної безпеки виборців і територіальних виборчих комісій. Друге його завдання – забезпечення порядку безпосередньо в день виборів на всіх дільницях. І третє – унеможливлення фальсифікацій під час голосувань поза дільницями.

Зараз ми з вами живемо напередодні місцевих виборів. Ні для кого не секрет, що всюди по Україні ЗМІ та міліція фіксують порушення виборчого законодавства. Мова йде і про агітацію, і про підкуп виборців. Все це ми з вами бачимо, але треба щось робити, бо мене як громадянина це просто обурює. Мене не цікавить, яка саме політична сила займається цим явищем", - сказав чиновник.

Крім того, голова Луганщини заявив про "брутальне" порушення виборчого закону в Лисичанську. Там члени територіальної виборчої комісії через гучномовець по телефону чують пораду від члена ЦВК: "якщо ви не задоволені, то йдіть на п'ятий поверх і стрибайте, як ластівки".

Я сподіваюся, що ця людина мінімум буде мати розмову в Генеральній прокуратурі або пройде смітникову люстрацію", - прокоментував Тука.
Читайте також: Революція у "ЛНР": Краснодон підтримав Плотницького