Київ
22 жовтня 2015
Незабаром кияни зможуть писати місцевій владі електронні петиції
У разі отримання 10 тисяч підписів протягом 90 днів, петиція буде розглянута у Київраді.
news-image

Згідно рішенню Київради, незабаром у столиці стартує проект «Електронні петиції». Про це повідомила журналістам керівник напрямку «Електронні закупівлі» проекту  Kyiv Smart City Олена Василець, передає кореспондент «Єдність».

Завдяки цьому сервісу у киян з’явилася нова можливість донести свої ініціативи до керівників столиці.

Електронні петиції дають можливість киянам разом із владою брати участь в процесі розвитку міста. Відтепер будь-який бажаючий містянин, зареєструвавшись, може опублікувати на сайті електронних петицій своє побажання, проблему чи вимогу до влади. І якщо петиція протягом 90 днів набирає 10 тисяч голосів, то влада зобов'язана винести це питання на засідання Київради для розгляду. А потім - опублікувати офіційну відповідь на петицію, - розповіла Олена Василець.

Електронні петиції можуть стосуватися будь-яких напрямків міського життя, зокрема – освіти, культури і спорту, охорони здоров’я,  житлово-комунальної інфраструктури, соціального захисту тощо.

Поки що система електронних петицій працює у тестовому режимі. Втім, керівники проекту обіцяють, що протягом кількох днів кияни зможуть почати її використання.

Наразі система працює в режимі тестування, бо ми повинні витримати всі вимоги, зібрати необхідні підписи. Ми дуже сподіваємось, що сьогодні-завтра ця система почне працювати, - зазначила Олена Василець.

За словами керівників проекту, у системі  наразі немає чіткої ідентифікації – хто саме буде голосувати або оформлювати петицію - киянин чи мешканець іншого міста.  В подальшому, скоріш за все – участь у проекті «Електронні петиції» буде можлива при використанні «Картки киянина».

Читайте також: Такого «Відкритого бюджету», як у Києві, немає в жодній країні світу – Ігор Ніконов