Світ
22 жовтня 2015
У Росії ФСБ і прокуратура будуть пропагувати "позитивні життєві цінності"
Державна дума розгляне запропонований Урядом Росії проект закону про профілактику правопорушень.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на російський РБК.

Проект передбачає залучення в профілактику широкого спектру органів влади: від муніципальних адміністрацій до прокуратури, Слідчого комітету і ФСБ. Основна мета законопроекту - створення системи, спрямованої на «пропаганду позитивних життєвих цінностей, матеріальну, психологічну та іншу адаптаційну підтримку особам, які опинилися у важкій життєвій ситуації або перебувають в соціально небезпечному положенні».

Повідомляється, що такий документ розроблений МВС. Автори законопроекту зазначають, що зараз в Росії існує близько 130 місцевих законів у цій області, але немає федерального.

Передбачається введення двох видів профілактики правопорушень: загального та індивідуального. Загальна профілактика, вважають автори законопроекту, повинна підвищувати рівень правової грамотності громадян, виявляти та усувати причини правопорушень. Індивідуальна профілактика торкнеться осіб, які відбувають кримінальне покарання, безпритульних, а також тих, хто пройшов курс лікування від наркоманії та алкоголізму.

Крім того, на допомогу в рамках програми профілактики правопорушень зможуть розраховувати особи, схильні до ризику стати жертвами правопорушення.

Читайте також: Росіян будуть викликати спецслужби для "попереджувальних" бесід