Події
22 жовтня 2015
У Сирії вбито ватажка угруповання "Імарат Кавказ"
Під час операції урядових військ Сирії в околицях міста Алеппо знищено ватажка терористичного угруповання "Імарат Кавказ".
news-image

Як передає «Єдність» з посиланням на російську "Лента.ру", ім'я бойовика при цьому не уточнюється.

Повідомляється, що крім ліквідації лідера екстремістської організації, сирійська армія звільнила п'ять населених пунктів поблизу Алеппо.

За словами представника сирійської армії, після потужної артилерійської підготовки урядові війська вибили ворога з міста Кфар-Абіда, а також селищ Блас, Джоузат-ель-Джаххаш, Шейх-Кейкан і Дейр-Саліба.

Повідомляється, що у 2015 році ватажки "Імарату Кавказ" змінювалися вже неодноразово. Так, у квітні під час спецоперації в Дагестані російські силовики ліквідували Аліасхаба Кебекова, що став лідером угруповання в 2014 році після ліквідації Доку Умарова. Магомед Сулейманов, який очолив "Імарат" після Кебекова, був убитий 11 серпня, а зайняв його місце Магомед Абдуллаєв - 16 серпня.

"Імарат Кавказ" вважається ісламістська терористичною організацією, що діє на Північному Кавказі. У червні бойовики організації принесли присягу "Ісламській державі", що проголосила створення свого вілаята (провінції) в даному регіоні.

Читайте також: Донбас: Бойовики формують батальйон "Хрестоносець" для відправки до Сирії