Київ
22 жовтня 2015
Кличко добудує школу №140 у Святошино наступного року
Кличко: "У наступному році ми відкриємо 4 дитсадки і 2 школи, а в 2017-му - 5 дитсадків і 3 школи".
news-image
Про це мер Києва Віталій Кличко розповів під час візиту до школи 140 у Святошинському районі, передає «Єдність».
 
За його словами, школа 140 була в поганому стані, як і багато шкіл.
 
"Ще у 2006 році в будівлі почалася реконструкція з будівництвом шкільної прибудови, але через брак грошей будівництво заморозили. Водночас мешканці Святошинського району скаржилися на нестачу місць у школах. І ми взяли на себе завдання запустити першу чергу оновленої школи вже цього року, а в наступному році - запустимо другу чергу, яка передбачає зокрема будівництво спортзалу і басейну", - зазначив Віталій Кличко.
 
Перший пусковий комплекс відреставрованої школи введено в експлуатацію у серпні 2015 року. Тут розміщуються 16 сучасних навчальних класів, їдальня, читальний і актовий зали. Другий пусковий комплекс передбачає реконструкцію з частковим демонтажем існуючої будівлі школи та будівництво спортивного комплексу з басейном. Сьогодні 300 учнів навчаються в комфортних умовах в реконструюваній школі. Після другої черги реконструкції в приміщеннях школи буде понад 800 учнівських місць.
 
Мер відзначив, що столична влада вдвічі збільшила фінансування сфери освіти і робить все, щоби скорочувати черги до дитсадків і шкіл і діти у столиці навчалися в сучасних і комфортних умовах.