Суспільство
23 жовтня 2015
Військомати Криму заявляють про шалений наплив бажаючих служити в армії РФ
Військовий комісар Сімферополя Казбека Махматханова стверджує, що бажаючих служити в Збройних силах Росії в рази більше, ніж рознарядка на місто.
news-image

За даними комісара, менше ніж за місяць - з 1 по 21 жовтня - призовну комісію пройшли більше 600 чоловік.
Про це повідомляється на сайті російської адміністрації Сімферополя, передає «Єдність» з посиланням на Крым.Реалии.

Охочих дуже багато. Навіть молоді люди, які за станом здоров'я не можуть проходити військову службу, звертаються до нас з проханнями відправити їх в армію, - цитує прес-служба адміністрації сімферопольського воєнкома.

Як пояснив Матматханов, служити в цей заклик підуть «найбільш підготовлені і фізично здорові призовники».
Згідно з інформацією, перша відправка солдат-строковиків відбулася днями - 29 призовників з Сімферополя розподілені у військові частини по Криму.

Всього ж в цю призовну кампанію 125 сімферопольців стануть новобранцями Збройних сил Російської Федерації, -сказано в повідомленні.

Раніше головний військовий комісар Криму Анатолій Малолєтко заявив, що жителів Криму, які не стали на військовий облік для отримання російського військового квитка, з листопада каратимуть штрафами - від 100 до 500 рублів.

Міністерство оборони Росії повідомляло раніше про те, що в ході осіннього призову хочуть залучити на службу в російську армію вдвічі більше призовників з Криму, ніж у минулому році. За даними россйскіх військового відомства, під час весняного призову служити в Збройні сили Росії вирушили 600 кримчан.

Читайте також: У Сімферополі вулицю перейменують на честь анексії Криму