Події
23 жовтня 2015
Потрібні в якості живої сили: у "ДНР" не хочуть відправляти ув'язнених до України
Бойовики стверджують, що зеки, які відбувають покарання на окупованій території, не хочуть переїжджати у колонії до України.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це сьогодні заявив так званий "начальник державної служби виконання покарань "ДНР" Олексій Рязанов. 

Ми висловлювали пропозицію перевести засуджених, чиї родичі перебувають на українській території, в першу чергу, в гуманітарних цілях, щоб їх могли відвідувати родичі. Українська сторона знову довго думає. Але відсоток тих, хто сам бажає перевестися, дуже малий", - сказав Рязанов.

За словами представника України в підгрупі з гуманітарних питань тристороннього контактної групи Ірини Геращенко, у в'язницях на тимчасово окупованих територіях Донбасу міститься близько тисячі ув'язнених, які хотіли б відбувати покарання в українських в'язницях і колоніях.

Втім, відомо, що терористи використовують деяких зеків у якості нової живої сили. Так, нещодавно СБУ затримала екс-ув'язненого, якому видали автомат безпосередньо на блокпості терористів. Чоловік став снайпером, який обстрілював співробітників ОБСЄ.

Читайте також: Бойовики видали автомат екс-зекові та заставили його воювати у "ДНР" (ВІДЕО)