МВФ може погодитись на зниження податків в Україні
Міжнародний валютний фонд вважає за можливе зниження податкових ставок в Україні тільки при введенні компенсаторів і збереженні прогнозного дефіциту державного бюджету.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це сьогодні заявили у прес-службі київського офісу МВФ із посиланням на постійного представника відомства в Україні Жерома Ваше.

За словами чиновника, зараз триває обговорення між владою України і місією МВФ тих заходів, які необхідні для завершення другого перегляду виконання угоди з МВФ про Механізми розширеного фінансування.

Це обговорення стосується і проекту бюджету на 2016 рік, який продовжив би фіскальну консолідацію для досягнення середньострокової стійкості.

У МВФ вважають, що будь-яке рішення щодо скорочення податкових ставок має супроводжуватися достовірними заходами, які будуть вводитися на постійній основі і дозволять втриматися в межах визначеного програмою дефіциту на 2016 рік у розмірі 3,7% ВВП.

Не тільки скорочення податкових ставок призведе до поліпшення платіжної дисципліни, зробить податкову реформу самодостатньою. Зниження податкових ставок у відриві від впровадження компенсаційних заходів, які дозволили б забезпечити узгоджений рівень дефіциту, могло б поставити під загрозу програму підтримки МВФ", - зазначили у фонді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд може призупинити програму фінансування України, якщо парламентський комітет з питань податкової та митної політики внесе до парламенту свій проект податкової реформи. 

Читайте також: Fitch погіршило прогноз падіння ВВП України до 10%