Київ
23 жовтня 2015
Столичні правоохоронці дізналися про бійку між футбольними фанатами на НСК "Олімпійський" із Інтернет-мереж
За даним фактом міліція розпочала розслідування.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС України в м. Києві, правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо побиття іноземців на НСК "Олімпійський" під час футбольного матчу між командами «Динамо» та «Челсі» після виявлення інформації в Інтернет-мережі, оскільки  жодних повідомлень  в органи внутрішніх справ не надходило, передає  «Єдність».

Як зазначили у прес-службі відомства, для об'єктивного розслідування працівники Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві підготували звернення до адміністрації НСК "Олімпійський" про надання інформації про інцидент та записів цієї конфліктної ситуації із камер спостереження, встановлених на стадіонах.

Водночас повідомляємо, що в Україні під час проведення офіційних футбольних поєдинків будь-яких рівнів працівники міліції забезпечують охорону громадського порядку виключно на територіях, прилеглих до стадіонів, у місцях транспортних розв'язок, наближених до місць проведення змагань, тощо. Правопорядок та безпеку вболівальників безпосередньо на стадіоні забезпечують стюарди та служба безпеки стадіону. Правоохоронці мають право втрутитися в ситуацію для відновлення правопорядку лише за рішенням та офіційним зверненням відповідальних осіб спортивної арени, - йдеться в повідомленні відомства.

Із метою встановлення обставин бійки будуть опитані працівники НСК «Олімпійський» та стюарди, які перебували на стадіоні.

За фактом побиття іноземних вболівальників уже розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) КК України. Правопорушникам загрожує покарання – до чотирьох років позбавлення волі.

Читайте також: Одесит пограбував дитину через те, що у нього закінчилися гроші на випивку