Суспільство
23 жовтня 2015
Чеський прем'єр запропонував надавати роботу українцям по срощеній процедурі
Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що через нестачу кваліфікованої робочої сили в країні вона буде залучатися з-за кордону.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це сьогодні зазначили журналісти "Радіо Прага".

За словами політика, брак робочої сили в Чехії дасть поштовх до залучення українських кадрів, але існують проблеми з перевантаженою візовою системою в чеських консульствах в Україні.

Соботка пообіцяв вжити заходів щодо спрощення процедури працевлаштування українців.

Свою думку про ситуацію з нестачею кваліфікованих кадрів висловила й міністр праці та соціальних справ Чехії Міхаела Марксова-Томинова:

Всі розвинені західні країни стикаються з проблемою нестачі кадрів і шукають таких працівників за кордоном. Я вважаю, що для нас ідеальним рішенням є пошук кваліфікованої робочої сили в країнах, культури та мови яких нам дуже близькі, і Україна в такому контексті може розглядатися як перший з прийнятних варіантів".

Політик каже, що у Чехії зараз 400 тисяч безробітних і 100 тисяч вакансій, але роботодавці повідомляють, що не можуть знайти відповідних працівників певних професій.

Марксова-Томинова також повідомила, що уряд спростить процедуру, яка дозволить українським працівникам приїхати до Чехії. 

Читайте також: Президент Італії підписав закон про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС