Світ
23 жовтня 2015
Кремль називає вигадкою інформацію про російські авіаудари по госпіталю в Сирії
Москва назвала "вигаданими" повідомлення про російські авіаудари по госпиталю в Сирії, заявивиши, що дані Сирійської організації з прав людини, не більш надійні, ніж дані "піцерії".
news-image

Про це заявила прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє «Єдність» з посиланням на AFP.

Я хочу спростувати цю інформацію. Ці підробки часто публікуються з посиланням на Сирійську організацію з прав людини. Дуже зручно робити звіти про те, що відбувається в Сирії з Лондона, не виїжджаючи на місце. З таким же успіхом можна цитувати офіціанта в піцерії", - сказала вона, додавши, що Росія буде "продовжувати пильно вивчати ці фальшивки".

Захарова, говорячи про директора організації Рамі Абделя Рахмана, заявила, що група була створена британським підданим, якого вона описала як "власника генделика", який не має "ні диплома, ні юридичної освіти, ні навіть середньої освіти".

Нагадаємо, спостерігачі з цієї організації, яка базується у Лондоні, проте має розгалужену мережу джерел у Сирії, у середу повідомили, що 13 людей загинули від російських авіаударів по польовому госпіталю в північно-західній провінції Ідліб.

Читайте також: Російський авіаудар влучив у рятувальників біля лікарні в Сарміні (ВІДЕО)