Україна
25 жовтня 2015
У Миколаєві за підозрою в отриманні хабара затримано голову дільничної виборчої комісії
Правоохоронці не виключають ймовірність підкупу.
news-image

У Миколаєві за підозрою в отриманні хабара затримано голову дільничної виборчої комісії, розташованої в Ленінському районі міста. За інформацією «Єдність», главі ДВК передали пакет, в якому були кошти, повідомляють місцеві ЗМІ.

«Я стояла в холі, коли приїхала дівчина, яка привезла кулери з водою. Потім разом з головою комісії ця дівчина пройшла в кабінет, де проходило засідання. Побачивши, що я на них дивлюся, вони повернулися спинами, і дівчина передала голові якийсь пакет. Я пішла за нею і попросила пред'явити, що в пакеті. Вона відмовилася, заявивши, що це її особисті речі. Я пояснила їй, що з боку це було дуже дивно. Ми пройшли до міліції, але вони сказали, що не можуть розкрити пакет, і викликали опергрупу. Ті розкрили пакет, і там знаходилися гроші. Ніби як там близько 30000 гривень », - розповіла член комісії Олена Метановская.

Голова виборчої комісії пояснила правоохоронцям, що нібито гроші їй передали як керівнику підприємства для розрахунку з працівниками. Однак, пізніше у жінки виникла інша версія - гроші їй принесли для закупівлі товару для того ж підприємства. Міліція опитала свідків і очевидців події і вилучила гроші. Проводиться перевірка в приймається рішення про кваліфікацію події.