Політика
25 жовтня 2015
КВУ: в Києві готувались масові порушення на одній з дільниць
У виборчих махінаціях брав участь один з членів комісії.
news-image

У столиці на дільниці №800520 по вулиці Героїв Сталінграда, 58-Б відбулась спроба організації виборчих махінацій. Про це повідомляє прес-служба Комітету виборців України, передає «Єдність».

За поданою інформацією, ця виборча махінація має назву "косинка". 

"Один із членів комісії видавав бюлетені підставним особам, які при цьому не розписувались в списку виборців. Такі особи мали при собі спеціальні позначки (так звані "косинки"), по якім цей член комісії міг їх розпізнати і видати бюлетені. За Законом член комісії має перевірити паспорт виборця, який засвідчує особу і місце її реєстрації. Виборець у свою чергу має поставити підпис у списку виборців", - йдеться у повідомленні.

Порушення на дільниці помітили спостерігачі, про що відразу було повідомлено правоохоронні органи. Зараз тривають слідчі дії. Дане правопорушення є злісним невиконанням норм українського законодавства, тому передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 7 років.

КВУ наголошує, що подібна махінація може призвести до масових фальсифікацій виборів, якщо в ній буде залучена значна кількість осіб.