Політика
25 жовтня 2015
Фірсов пояснив, чому були зірвані вибори у Маріуполі (фото)
Винним нардеп вважає голову ЦВК Охендовського.
news-image

Вибори у Маріуполі не відбулися через те, що в останній момент було змінено склад Маріупольської ТВК, який планував масові фальсифікації. Про це у Facebook повідомив народний депутат Єгор Фірсов, який зараз перебуває на місці подій, передає «Єдність».

Нардеп заявляє, що ТВК Маріуполя спочатку була сформована об'єктивно, її більшість була демократичною й не допустила б порушень виборчого законодавства.

"Але буквально за одну ніч ЦВК за вказівкою нашого доблесного орденоносця Охендовського робить заміни у складі Маріупольської ТВК. І вуаля ... більшість вже готова реалізувати схему з друкарнею!" - повідомляє Фірсов.

Він підкреслює, що має офіційні докази того, що "регіонали" надрукували два однакових комплекти бюлетенів. Один комплект був направлений голові ЦВК Охендовському, а інший переданий ТВК Маріуполя, щоб "фарс" з виборами у приморському місті таки відбувся. Саме ці незаконні дії блокують патріоти Маріуполя, влада у ТВК знову перейшла до демократичної більшості, яка відмовляється давати людям можливість голосувати за "Ахметівськими" бюлетенями.

"Розібратися, хто тут кого і скільки разів купив і продав, не представляється можливим. Мені здається, що через ЦВК-ТВК в останній тиждень грошей прокрутили більше, ніж через Кіпр", - наголошує Фірсов.

Нардеп зазначає, що скасування виборів стало єдиним правильним розв'язанням цього конфлікту. За його словами, вибори слід проводити в інший час та під жорстким контролем. На покарання винних Фірсов навіть не має надії.