Світ
25 жовтня 2015
У РПЦ включили у список заборонених для віруючих продуктів чіпси, енергетики та алкогольні напої "дурної якості"
У Росії хочуть регламентувати їжу для православних віруючих.
news-image

Заступник глави синодального Відділу по взаєминах Церкви і суспільства Роман Багдасаров розповів про ідею ввести заборонені продукти для православних християн. Про це в неділю, 25 жовтня, повідомляє «Інтерфакс», передає  «Єдність».
Говорячи про ринок продуктів для православних, Багдасаров зауважив, що християнам можна їсти не все.

Деякі помиляються і думають, що якщо день скоромний, то можна їсти все підряд. Наприклад, заборонено їсти генномодифіковані продукти, які приносять сильну шкоду не тільки самій людині, але і її потомству. У церковній практиці закладене жорстке правило, що гріх - це те, що шкодить здоров'ю людини, - сказав Багдасаров.

Він назвав список продуктів, заборонених для віруючих. До нього увійшли «різні трансгенні жири», «алкогольні напої дурної якості», чіпси і енергетики.

Раніше член Громадської палати Володимир Слєпак запропонував ввести в Росії «православний стандарт» продуктів і послуг за зразком халяльной і кошерної їжі у мусульман та іудеїв. Система сертифікації «Православний стандарт», на його думку, дозволить «з урахуванням православного підходу до основних принципів організації виробництва» проводити експертизу російських продуктів.

Читайте також: У Росії хочуть створити православний аналог кошерної їжі