Політика
26 жовтня 2015
Луценко звинуватив територіальну комісію у зриві виборів в Маріуполі
Втім, вибори у місті таки відбудуться.
news-image

Як повідомляє «Єдність», " Блоці Петра Порошенка" пропонують провести місцеві вибори в Маріуполі 15 листопада, тобто одночасно з другим туром голосування з обрання міських голів.

По закінченню засідання ради коаліції сьогодні Юрій Луценко повідомив журналістам, що на зустрічі обговорювався проект закону, підготовлений народним депутатом Русланом Князевичем, що передбачає проведення виборів у місті 15 листопада.

Фракції взяли до завтра тайм-аут для обробки документа з юридичної та політичної точки зору", - сказав він працівникам ЗМІ. - Вибори в Маріуполі відбудуться, тому що ми передбачаємо необхідність і забезпечення бюлетенями, і більш жорсткого контролю з боку Києва, і я не сумніваюся, що це дасть результат.

Особливо політик підкреслив, що вибори в Маріуполі не відбулися минулої неділі саме з вини територіальної виборчої комісії.

За словами Луценка, передрук бюлетенів відбулася і в Закарпатті, і в Запоріжжі, і в Тернополі. І для ЦВК це не було ні технічною ні юридичною проблемою. 

Маріупольська ТВК не прийняла відповідне рішення. Незважаючи на те, що був виявлений поліграфічний брак, під кінець ми мали два комплекти документів. ТВК не знайшла в собі сил звернутися в ЦВК для вирішення питання, як це зробили інші області", - пояснив Луценко.
Читайте також: Юрій Луценко прокоментував ситуацію із кандидатом-сепаратистом на виборах до Київоблради