Політика
26 жовтня 2015
«Опозиційний блок» вимагає перерахунку голосів у Києві
Заявлено про порушення на дільницях у Святошинському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах.
news-image

Прес-служба партії повідомила 26 жовтня, що спостерігачі від «Опозиційного блоку» зафіксували критичну кількість порушень, які здатні призвести до спотворення результатів волевиявлення киян, передає «Єдність»

«Крім того, в "Опозиційний блок" продовжують звертатися зі скаргами виборці, які стали свідками масових і грубих порушень виборчого процесу", - зазначили в прес-службі.

Як наголошується, врахування недійсних бюлетенів було найпоширенішим порушенням, близько 150 фактів було зафіксовано на ділянках Святошинського та Шевченківського районів Києва. Також, згідно з повідомленням, на дільниці в Оболонському районі зафіксований винос кількох бюлетенів.

«Крім того, на тій же ділянці допущені помилки при підрахунку загальної кількості бюлетенів, що були в урнах для голосування, за винятком недійсних бюлетенів, і загальної кількості голосів, відданих за кандидатів - ці цифри не збігаються і дають підстави вважати, що вибори на дільниці були сфальсифіковані », - зазначають у партії "Опозиційний блок".

Як повідомляється, зараз юристи "Опозиційного блоку" відстоюють результати партії в Голосіївській територіальній районній виборчій комісії.