Світ
27 жовтня 2015
Російські активісти розслідували першу офіційно підтверджену загибель військових у Сирії (ФОТО)
З 30 вересня, коли Росія розпочала військову операцію в Сирії, з'явилося безліч повідомлень про загибель російських військових.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на російського блогера Руслана Левієва, активістам жодного разу не вдавалося знайти підтвердження такої інформації. Втім, 25 жовтня громадські діячі вийшли на слід загиблих військових.

У повідомленні йшлося про військовослужбовця в/ч 20926 (834-й навчальний центр ВПС, місто Зерноград, Ростовської області) Костенко Вадима Олександровича 1996-го року народження. Перевіряючи інформацію, його профіль, профілі його друзів і родичів, ми знайшли безліч підтверджень тому, що він був діючим військовослужбовцям за контрактом, строкову службу закінчив у червні 2015-го і відразу підписав контракт", - зазначив блогер.

За два місяці до своєї смерті, вже після закінчення строкової служби та підписання контракту, Вадим публікував фотографію, де він видно у військовій формі ВПС РФ.

Відомо, що після цього чоловік підписав контракт з військовою частиною 75387 Важливо зауважити, що дівчина пише: «приїжджають з Ахтаро з частини». «Ахтаро» - це військовий аеродром «Приморсько-Ахтарськ», в / ч 75387, що знаходиться в однойменному районі Краснодарського краю. На аеродромі базується дев'ятсот шестидесятих штурмовий авіаполк 1-ї гвардійської змішаної авіадивізії 4-ї армії ВПС і ППО. Всі штурмовики Су-25, які зараз перебувають у Сирії - якраз з цього авіаполку. Швидше за все, після проходження строкової служби у в/ч 20926, Вадим підписав контракт з в/ч 75387, 960-м штурмовим авіаполком, військові якого приймають участь у операції в Сирії.

Блогер зазначає, що недавнє повідомлення Reuters про 3-х загиблих росіянах, відноситься до 20-го жовтня, а Вадим загинув 24-го. Проте припускає, що Вадим міг бути поранений 20 числа, а потім загинув.

У міністерстві оборони РФ ніяких коментарів з приводу загибелі військових немає. Але родичі хлопця стверджують, що він загинув разом з дев'ятьма росіянами. Труни з тілами російських військових привозили до Криму.

Читайте також: Плотницький подякував "мужньому народу Росії за боротьбу з тероризмом у Сирії"