Україна
27 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня:страйк шахтарів, поради Захарченка та відкриття КПП.
news-image

Бойовики розповіли, чому в аеропорту Донецька кожного дня гинуть їх поплічники.

Терористи розпилюють конструкції аеропорту на металобрухт та кожного дня хтось з них там гине.

Кожного дня до моргу окупованої шахтарської столиці привозять по декілька тіл терористів з аеропорту.

Вони постійно підриваються на розтяжках, мінах, та багатьох боєприпасах, які залишилися у будівлі, - розповів один з лікарів Донецька. - Говорять, що розтяжки та міни - їх власні, але після випитого забувають, що місцевість замінована. Так, сьогодні загинули три терориста. Ще декількох поранено. А потім говорять, що їх обстрілюють ЗСУ.


Захарченко почав агітувати за Майдан Ляшка.

Ватажок терористів "ДНР" висловився за проведення в Україні тарифного Майдану.

Лідер бойовиків почав лякати українців тим, що комунальні тарифи будуть підніматися. Він переконаний, що українцям потрібно міняти своє життя, образивши при цьому народ України.

 

На відкритті пункту пропуску в Станиці Луганській присутній Тука з охороною.

Сьогодні, 27 жовтня, запрацював контрольний пункт в'їзду-виїзду в Станиці Луганській, на відкритті якого був присутній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Відомо, що на відкриття цього важливого КПВВ прибув голова Луганської ВЦА Георгій Тука з охоронцями.

 

У "ЛНР" страйкуючим шахтарям пояснили, що це вони винні гроші "республіці".

У Красному Лучі шахтарі вимагають виплатити їм заборгованість по заробітній платі, але "міністри" "республіки" розібралися у ситуації, заявивши, що гірники навпаки винні їм грошей.

Страйк шахтарів у Красному Лучі почалася 20 жовтня. Ініціаторами акції протесту виступили гірники шахти "Краснолуцька". Пізніше їх підтримали і співробітники інших шахт "Донбасантрациту"». Шахтарі вимагають грошей і роботи. Зараз на їх підприємствах працюють лише найнеобхідніші служби. Видобувні ділянки або стоять, або працюють нелегально, на мінімумі можливостей.

 

Росія відмовила "ЛНР" у залізничному сполученні Луганська та Ростова.

Вже давно очікуваний багатьма жителями Луганська і прилеглих населених пунктів запуск залізничного пасажирського сполучення Луганськ-Ростов найближчим часом не відбудеться через позицію Росії в цьому питанні.

У будь-якого міжнародного проекту повинні бути узгодження. А на сьогоднішній день ми є поки невизнаною республікою і тому є деякі труднощі в цьому плані. Я б сказав, що це питання більше політичне, ніж економічне", - розповів місцевим журналістам керівник луганських бойовиків.