Події
28 жовтня 2015
"Навіть похорони не можуть організувати нормально," - друзі загиблого в Сирії російського контрактника (ВІДЕО)
27 жовтня стало відомо про загибель у Сирії 19-річного російського контрактника Вадима Костенка.
news-image

Як повідомляє «Єдність», Міноборони РФ підтвердила загибель військового, але не назвало прізвище.

Кореспондент "Радіо Свобода"побував на хуторі Гречана Балка (Краснодарський район РФ), де буде похований загиблий, і поговорив з тими, хто знав солдата.

В інтернеті знайшли зведення, що був вибух в авіамістечку, який будували наші російські війська. Було написано, що постраждали тільки матеріали, з яких його робили і різні продукти. Про людей нічого навіть не сказали, - розповідає знайома загиблого Юлія Тутіна, яка вчилася з ним в одній школі.
Ця людина (Костенко - прим.ред.) ніколи нічого не робив поганого, у нього не було ворогів. Він займався спортом, завжди був активним, завжди допомагав. Ми нещодавно з подругами розмовляли, що хлопці вчаться, а їх посилають кудись. Вони гинуть. І те, що це якось буде з нами пов'язано, ніхто й не підозрював, - розповідає Тутіна.
Навіть похорон не можуть організувати нормально, тому що його вже кілька днів не можуть сюди привезти. Мені здається, що батькам навіть не дадуть на нього подивитися. У нього є молодша сестра. Я не уявляю, як вона тримається. Батьки ховають свого сина, - додає вона.

Сусід загиблого Володимир Кисильов каже, що ніхто точно не знає, що сталося.

Кажуть, ще двоє загинули в Приморсько-Ахтарську. Але це всі говорять. Він із задоволенням пішов на контракт. Він служив в Ростові, потім перевівся Приморсько-Ахтарськ і добровільно пішов, - розповідає він.

Раніше повідомлялось, що родичі загиблого солдата повідомили про дивні травми на тілі, які суперечать офіційній версії Міноборони РФ про самогубство Костенка.

Читайте також: У загиблого в Сирії російського військового дивні травми на тілі