Політика
28 жовтня 2015
Мітингувальники в Павлограді принесли шини під виконком, протестуючи проти свавілля ЦВК(фото)
У місті назріває масштабна акція протесту, пов'язана з відміною другого туру виборів міського голови.
news-image

О 9:00 28 жовтня під Павлоградським міськвиконкомом зібрались містяни, щоб висловити протест проти рішення ЦВК про скасування у Павлограді другого туру виборів мера міста. Едуард Станько, довірена особа кандидата на посаду міського голови від "УКРОПу" Євгена Терехова, в ексклюзивному коментарі кореспонденту «Єдність» пояснив, що вчорашня постанова ЦВК має підводні камені.

"Постанова ЦВК сформульована таким чином, що рішення про проведення другого туру має по факту прийняти наша місцева ТВК. Оскільки навколо цієї події вже виник суспільний резонанс загальноукраїнського масштабу, голова комісії Любов Комендант не може ухвалити таке рішення. Я думаю, що до вечора все з'ясується і в Павлограді буде другий тур виборів" - зазначив Станько.

Едуард Станько, виступаючи перед мітингувальниками, просив їх не розходитись. Якщо законне рішення стосовно виборів у Павлограді все ж буде проігнороване, то під міськвиконкомом будуть розвернуті намети, організовані гарячі напої і протест павлоградців переросте у масштабну й довгострокову акцію.

Станом на 13:00 кількість людей під Павлоградським міськвиконкомом значно збільшилася. Напруга зростає. Підтримати мітингувальників прийшли представники багатьох політичних сил, які на виборах були опонентами.

27 жовтня ввечері, коли результати рішення ЦВК ще не були відомі павлоградцям, але інформація вже ширилася містом, під виконкомом теж зібрався мітинг, на який прийшло близько 500 чоловік. Принесли навіть шини, але обіцяли поки не підпалювати.

Як стало відомо, Павлоградська виборча комісія вже третю добу поспіль підраховує результати місцевих виборів, але на 9:00 28 жовтня вони наразі невідомі. Через те, що засідання комісії тривало всю ніч й було присвячене ймовірному скасуванню другого туру виборів мера міста, сьогодні члени виборчкому пішли на перерву.

Нагадаємо, на виборах мера міста Павлограда Дніпропетровської області, що відбулись 25 жовтня, у другий тур за попереднім підрахунком голосів проходить кандидат від "УКРОПу" Євген Терехов, який набрав поки що з невеликою похибкою понад 20% голосів виборців, та кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина, підтримка якого за даними екзит-полів перевищує 30%.

Втім наступного дня стало відомо, що у місті з 90208 мешканців, заявлених до виборів на сайті ЦВК, залишилось, за словами голови Павлоградської місцевої виборчої комісії Любові Комендант, лише 89959. Такі дані, за твердженням Комендант, відображені у реєстрі виборців й виборча комісія не має до них жодного відношення.

27 жовтня на засіданні ЦВК було прийняте рішення скасувати другий тур виборів мера у Павлограді Дніпропетровської області. Ветеран та інвалід АТО Євген Терехов відомий під позивним Титановий Джексон, кандидат на посаду міського голови, якого позбавили законного права на другий тур виборів, звинувачує центральну владу у тому, що вона наслідує методи колишнього президента-втікача.